Babyvestje en mutsje zelf breien met gratis breipatroon

Altijd makkelijk zo'n lekker warm zelf gebreid vestje en mutsje voor een baby.

Vroeger zorgden de aanstaande moeders hiervoor. Nu misschien ook een leuk werkje voor de oma's of tante's. Baby kleertjes zijn zo gebreid en lekker snel klaar.

Het is heerlijk om zo'n zacht zelfgebreid setje voor je kleintje te hebben. Een vestje en mutsje komen altijd van pas. Brei ze ook zeker niet te klein, zodat de baby er een poosje wat aan heeft.

Zeker hier in Nederland kan het weer snel omslaan en dan is het handig als je zo'n setje bij je hebt. Kies een lieve of juiste een stoere kleur dat is ook een voordeel als je het zelf maakt. Let wel op met de maten ! Deze patronen zijn uit de jaren '50 en zijn toch anders als de maten nu. Pas bijvoorbeeld op met de mouwlengte, baby's zijn nu wat langer als toen.

Toch een vreselijk lief setje en zo klaar als je een beetje handig bent. Ook niet moeilijk met knopen en knoopsgaten maar gewoon een lintje om het vestje te sluiten.

schattig babysetje breien met patroon 

zelfs de voorbeeld draadjes zitten nog in het patronenboek 

Patroon makkelijk baby vestje en mutsje snel te breien
Klik op de afbeelding om te vergroten / Click to enlarge

Kortom een paar uurtjes over en een zwangere dochter, vriendin, nicht of buurvrouw ? Maak ze blij met dit zelfgebreide setje of maak het voor je eigen kindje.

Reacties